sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

ensikosketus


Ronja 16 -vuotta.
Tämänhetkinen sijainti; Espoo
Ensi vuoden sijainti; Ranska

Olen vuonna 1996 syntynyt tyttö pääkaupunkiseudulta ja suoritin juuri ensimmäisen luokan Pohjois-Tapiolan lukiossa, tällä hetkellä harrastan erilaisia tanssilajeja, partiota, pyöräilyä sekä vuodenajasta riippuen muita urheilulajeja. Ensi vuonna on kuitenkin tulossa vaihto-oppilasvuosi Ranskassa ja siitä ja sen tuomista ajatuksista aion kertoa täällä blogissani (jonka ulkoasu tulee vielä muuttumaan). 

Vaihto-oppilastarina alkaa siis veljestäni, joka vietti toissavuoden Wisconsinissa, Amerikassa. Olin jo pitkään miettinyt vaihtoon lähtemistä mutta ajatukset kohdemaasta vaihtuivat vähän väliä. Ruotsi, Australia, Kanada, Ranska, Jenkit olivat yleisimpiä. Hain kuitenkin viime syksynä Explorius -nimisen järjestön kautta Kanadaan ranskankieliselle alueelle. Asiat sujuivat mallikkaasti kunnes sain sähköpostin järjestöltäni ettei paikkoja maahan riittänytkään minulle, vaihtoehtoina oli etten lähtisi minnekään, menisin Kanadaan englanninkieliseen perheeseen tai että vaihtaisin kohdemaatani. Olen opiskellut ranskaa pienestä pitäen, ja halusin kielitaitoni vahvistuvan joten pistin paperit Ranskaan lähtöä varten ja sinne nyt ollaan menossa. Tällä hetkellä tilanne on niinkin yksinkertainen, ettei hostperhettä ole vielä ja lähtöpäiväkin on vähän hakusessa. 

Varmaan yli kuukausi sitten olin Exploriuksen valmennuksessa Espoonlahdessa ja sain tavata muita vaihtoon meneviä sekä jo Suomeen palanneita eri puolilta maailmaa. Tilaisuus oli kaikin puolin tarpeellinen, vaikka istumalihaksia koeteltiinkin kun tuli vakuutuspuheiden vuoro. Kyselin ruoasta, koulusta, kavereista ja vapaa-ajasta, aika yleisesti kaikesta mikä mietitytti. Kuulemma yksi suurimmista shokeista oli palaaminen Suomeen, kun mikään ei ollutkaan muuttunut vuoden aikana.
Mutta vielä ennen Ranskaan lähtöä on vielä paljon koettavaa ja nähtävää, nyt nauttimaan kesästä!
yksi kesäinen kuva tähän loppuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti