keskiviikko 18. joulukuuta 2013

BORDEAUX



tässä näkee hokkareiden tuloksen... pari kertaa meinas käydä pahasti
Päätin sitten tällä kertaa tehä vähän pienemmän postauksen (katotaan mitä tästä tulee) ja kertoa mitä on tullu lähipäivinä tullut tehtyä! Käytiin siis lauantaina niinkuin kerroin ni Bordeauxissa koulun vaihtarien kanssa. Paikalla meitä oli suomalaiset Kata ja Laura, Cristian ja Irene Italiasta, Vincent Tanskasta, Kai, Andrea, Till, Alex ja Samira Saksasta ja Magdalena Ruotsista. Ainiin ja vielä Oda Norjasta. Tästä jo heti huomaatte et meitä vaihtareita on tosi paljon 300:n hengen koulussa. Toisaalta tosi kiva mut välillä se kyllä ottaa päähän. Meijän lauantai alkoi luistelulla Bordeauxin keskustassa olevalla jäällä, joka oli ehkä saman kokonen kuin meijän olohuone. Eli ei kauheen iso. Suomalaisena olin tietty ihan innoissani ja ku sain luistimet jalkaan ni olo oli ku kotona. Italialaiset ja saksalaiset ei ihan pysynyt pystyssä mutta ehjin nahoin kaikki selvittiin! Pakko myöntää et oli mullakin vähän hankaluuksia ensin kun hokkareilla jouduin menemään :-D kävin kuitenkin vaihtamassa kaunottariin ja meni sitten hieman paremmin.

me taas...
Mukana meijän koulun henkilökunnasta oli pari surveillantia, joku apulainen ja pari mahtavaa opettajaa. Luistelun jälkeen oli vapaata aikaa, jonka vietin vaihtarien kanssa muunmuuassa joulumarkkinoilla! Oli ihana katella kaikkia makeita juttuja (ostamatta mitään) ja fiilistellä joulua. Lämpöasteita oli koko päivän sellanen +10 eli lumesta ei ollut tietookaan. Tänäänki olin koulun jälkeen pelkässä pitkähihasessa kun asteita päälle kymmenen.. Koulusta puheenollen, meijän luokan vaihtareita sijoitetaan kaksi STMG:lle eli talouslinjalle ja yksi ES:lle eli ekonomialinjalle, koska meitä oli liikaa yhellä luokalla. Tänään näin myös vikaa kertaa kahta luokan vaihtareista, toinen vaihtaa aluetta joulun jälkeen ja toinen lähti kotiin. Luokkalaisten kanssa sit vietettiin "nyyttikestejä" ja itkun kyyneliäkin tuli muutama. Lopputulos = luokalle jää vain yks vaihtari mun lisäksi!

Lauantai-iltana kun olin palannut Libourneen, menin Katrinelle, norjalaiselle tytölle, Katariinan ja Vincentin kanssa. Katrine ja Katariina (joo näitä katariinoja on siis kaksi..) on viereisessä Max Linder jättikoulussa mut samalta järjestöltä ku me. Vietettiin yhessä "pikkujouluja" eli tehtiin ihan mahdoton määrä riisipuuroa, lihaa ja perunoita. Viimeisteltiin joulukuusi ja kuunneltiin joulumusaa!

Tulevia juttuja nyt on huomenna olevat joulumarkkinat koulussa, minne oon virkannut tavaroita sekä tänä iltana teen mokkapaloja. Huomenna mennään myös elokuviin joidenkin kanssa, ei mitään tietoa kenen kanssa ja millon :-D Joulun vietän kotona, minkä jälkeen suuntaan Pyreneille ja ehkä synttäreiden jälkeen uudeksivuodeksi palaan Katariinan luokse.  Joulun jälkeen oon menossa koulun kirjakerhoon haha, kattoo mitä siitäkin tulee.  LISÄYS: mokkapaloista tuli yllättävän hyviä!

Iloista joulua kaikille, hyvää synttäriä mulle, onnellista uuttavuotta ja taidan seuraavan kerran kirjotella vuonna 2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti